Inga widgetar hittades i sidofältet!

Ekenbergs Auktioner har sin historia i att grundarna, ägarna och äkta makarna Jennie och Jens Ekenbergs stora gemensamma intresse för second hand. De älskade att åka runt och handla objekt på loppmarknader och auktioner, så väl live som nätauktioner.

2017 öppnade de en gemensam satsning, då i lokaler i Svängsta. I mars 2018 gick flytten till Strömma, Karlshamn och in i Begagnatcentralens tidigare lokaler. April 2022 så gick historien vidare genom en flytt inom samma område till 2000 kvm stora lokaler. 

Föremålen säljs på Auctionet.com, Europas ledande marknadsplats för auktioner, med över 800 000 köpare från mer än 180 länder. 

”Vi tror stenhårt på att detta är vägen till ett mer hållbart och miljösmart samhälle. Det som är en persons skrot är en annans skatt. Om du sitter på flera skatter, varför inte dela med dig? Och dessutom få betalt!”

Vår auktionshall ligger i Strömmaområdet i Karlshamn. Hit är du alltid välkommen att titta på våra objekt som vi har inne får auktion. Vi har från den 2 april 2022 Strömma Antik & Secondhand i direkt anslutning till visningslokalen där du kan handla direkt i butiken. Det är samma öppettider som visningshallen. På området ligger dessutom en riktig fyndloppis, Pryttlar & Pinaler, som har öppet tisdagar 13-17 och lördagar 10-15.

Som säljare kan vi erbjuda dig att sälja dina föremål via auktion, samt skänka delar av ett hem. Vi erbjuder även en helhetslösning så som packning av föremål till auktion, tömning, rensning och städning av exempelvis dödsbon.
Varmt välkommen att lämna in objekt hos oss. Gäller det större bohag gör vi även  hembesök som du bokar via telefon eller mejl.

Inredningen av vårt kontor, butik och visningslokal i Karlshamn består till 90% av second-handprylar. Vi försöker alltså leva som vi lär.

Varmt välkommen till Ekenbergs!

Det är vi som är Ekenbergs.

Jens, VD och delägare.

Auktionist och värderare med en fascination för tavlor, fiskeutrustning, lokala konstnärer och riktigt udda saker. Jens är en social person som trivs bäst bakom kassan eller ute på kundbesök. Känd för många som en riktig Mörrumsprofil men det som många kanske inte vet är att han är beroende av Pepsi Max.

Jennie, Vice VD och delägare.

Auktionist och värderare på Ekenbergs, engelsk- och svensklärare i grunden. Älskar att nörda ner sig i referenslitteratur och har smycken, textilier, mattor, glas, religiösa föremål och kuriosa som intresseområden.

Hugo

Han är den ni kan möta i auktionshallen bakom kassan. Numera har han gått vidare till stora fabriken västerut men dyker upp varannan lördag ändå.  Tekniskt kunnig, med luftpistoler och andra vapen som specialitet.

Hannele

Hon fotograferar och katalogiserar alla våra objekt som skall säljas på auktionen och har ansvar för fotostudion. Hennes intresseområden är medicinutrustning från förr, elektriska apparater, kemi och riktigt svåra föremål. Hannele är dessutom en riktig hejare på att tyda kluriga signaturer och att leka detektiv på Google!

Märta

Märta kan ni som kund möta kassan lite då och då men hon är främst katalogiserare och fotograf. Hennes expertområde är Pokémonkort och halvädelstenar, säger bu till spindlar men tar gärna hand om vilsna grodor och annat smått.

Susanne

Henne hittar ni bakom kassan men hon hjälper även till med packning, alltid leende och mån om att hjälpa dig som kund. Hon har en fäbless för dockor och miniatyrmöbler, och tycker kaffe med kaka är livet.

Maria

Hon är vårt allt! Och hon gör det mesta hos oss. Som kund kan man träffa henne i kassan och ute i visningshallen. Bakom kulisserna så kämpar hon med packning ut till transport och att hålla kolla på allas katter.

Bengt

Han är den som tar emot er i kassan eller på inlastningen, skriver in och värderar. Han tackar aldrig nej till varken en kopp kaffe eller att hugga i som bärhjälp.

Frida

Hon är Ekenbergs personalchef men kan även synas i kassan. Hon är hela arbetsplatsens solstråle, har alltid nära till skratt och sjunger gärna en trudelutt ihop med radiodängorna.